Natuurgeneeskunde niet verder een mysterie

Natuurgeneeskunde wordt vaak gebruikt als synoniem voor alternatieve geneeswijzen. Wij zouden het willen definiëren als een geneeswijze die rekening houdt fulfilled het eigen vermogen tot herstel (de "Vis Medicatrix Naturae") van een natuurgeneeskundepomt.nl organisme. Er is een natuurlijke neiging naar gezondheid en fulfilled bepaalde therapieën of handelingen kun je dit zelfgenezend vermogen stimuleren. De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden http://edition.cnn.com/search/?text=Natuurgeneeskunde van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen. In deze zin is natuurgeneeskunde een heel breed begrip en vallen geneeswijzen als preventieve geneeskunde, voedingsadviezen, leefstijladviezen, orthomoleculaire geneeskunde, bewegingsleer, ontspanningstechnieken, meditatie en acupunctuur onder natuurgeneeskunde.

Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de oorzaak van ziekten gezien als een groep factoren die de gezonde balans in het lichaam verstoren. Deze factoren kunnen onder andere worry, te weinig rust, slechte voeding en vaak ook een ophoping van afvalstoffen. Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam deze verstoring op te ruimen of als een aanpassing om minder final te hebben van verstorende factoren. Slechte kwaliteit eten, te weinig zuiver water drinken, veel pressure, inademing uitlaatgassen of sigarettenrook, belasting achieved chemische stoffen, allen kunnen bijdragen aan een minder goed functionerend lichaam. Koorts of diarree zou dan bijvoorbeeld een manier van het lichaam zijn om te reinigen of afvalstoffen kwijt te raken. Modernere inzichten wijzen nog steeds op het belang van ontgiften, maar kijken dan meer naar leverontgifting (Stage I en II ontgifting) en het goed functioneren van de darmen.

Bij ziekte wordt er door een natuurarts gekeken naar middelen om te reinigen, te herstellen, te ondersteunen en te stimuleren (o.a. immuunstimulatie). Reiniging zou kunnen door middel van een goed dieet, veel zuiver water en bepaalde kruiden die de ontgifting stimuleren (zoals silymarin, solidago) of doorway meer bewegen, psychisch dingen los laten (van je af zetten), vasten, darmspoelingen and so forth. Herstellen en ondersteunen kan doorway aanvulling van tekorten door betere voeding, vitaminen/mineralen suppletie en bijvoorbeeld oefeningen als meditatie, yoga en wandelen. Stimulatie satisfied title van het immuunsysteem kan door bepaalde kruiden (echinacea, astragalus, ginseng, cat's claw), doorway vitaminen/mineralensuppletie (zink, vit. A en C, selenium) en ook door verandering van dieet en levenstijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *